HTML

Bosszú Népe

Függetlenek. Mindig mindenhez értenek. És újságot írnak. Őket kérdezzük!

Friss topikok

Címkék

Sajtó és függetlenség

2014.03.09. 09:39 Bosszú Népe

Kedves haszanz, független újságírónak tartod magad?

Igen, nincs mit szégyellnem. Soha nem voltam se párt-, se államközeli, nem fotóztak egy páholyban Orbán Viktorral és halászlevet se főztem Bajnaival. Miért kérded?

Úgy látom, szigorú a mércéd. A más újságoknál dolgozó kollégáid felé is ilyen kérlelhetetlen vagy?

Arra gondolsz, hogy rámutatunk a közmédia bénázásaira, a Magyar Nemzet vagy a Heti Válasz furcsa leleplezéseire? Mert akkor a válaszom igen.

Szóval akkor a cikkedben is (és a 444 általános irányvonalában is) teljesen helyén való azon pörögni, hogy a Napi Gazdaság adagolja a Zuschlág-sztorit, a tényleges történet helyett, hiteltelenítve azt?

Ez a sztori messziről bűzlik. Pont a választások előtt, pont a teljesen hasonló Simon-ügy után, pont egy sitten megtört és csődbe vitt, sértett fiatalembertől, akinek nincs vesztenivalója, és már bebizonyította, hogy erkölcsi gátjai nem nagyon vannak, pont egy kormányszócsőben előadva, hát több mint gyanús. Lehet hogy a jobboldalon beveszik ezt, de aki kicsit is tud gondolkodni, annak eléggé átlátszó.

Világos gondolatmenet. Első válaszodban azt állítottad, hogy független újságírónak tartod magad. Gondolom, akkor a nem-kormánypárti vonal felé is áll a szigor.

Természetesen. Nyugodtan végig lehet nézni a 444-et, mindenről beszámoltunk.

Rendben, nézzük a híres HVG-s videóbakit. Az ordító kamu láttán azonnal jeleztétek, hogy a baloldalközeli HVG fals, manipulált sztorit közölt, és ennek szellemében írtatok erről?

Minden részletet lehoztunk, amint kiderült.

Nekem utólag azt jött le a cikkeitek alapján, hogy az MSZP székházban nem ellenőrzött videót adtak át a főszerkesztőnek, aki szintén hibázva nem nézte végig a videót, csak kirakta, mert a korábbi sikerek elvakították a szerkesztőséget. De bűneit megvallva lemondott, ezért tiszteletet érdemel.

Nagyjából ez a sztori, igen. Nem értem miért hoztad elő ezt a tavalyi ügyet, nem látom a párhuzamot.

A párhuzamot én ott látom, hogy egy kérlelhetetlen független szerkesztőség ezt úgy adta volna elő, hogy egy szélőségesen kormányellenes lap egy ellenzéki párt székházában hamis anyagot vett át, amit manipulációs céllal azonnal tovább is lőtt. Ha a századvéges logikád elfogadjuk, akkor ősszel ugyanez történt. A pártból jön az info, mit kell robbantani.

Nem áll meg a párhuzam. Gavráék információért mentek az MSZP-hez, nem leszóltak nekik, a századvéges-nemzetes arcok meg gondolom a kampánystábhoz mennek eligazításért. És a pénzt se felejtsük el.

Jó, hogy említed. Következetesen olvasni nálatok "a kormányzati pénzekből kitömött Századvég" szófordulatot. 

Miért, el kéne hallgatnunk ezt a tényt?

A TASZ-t több mint 70 százalékban Soros György finanszírozza. Mindig úgy szerepel nálatok a jogvédő szervezet, hogy a "Soros-pénzekből kitömött TASZ"?

Ezt meghagyjuk a Nemzetnek meg a Heti Válasznak. Közpénz és magánpénz, tudod.

Én érdekeket látok, függetlenséget kevésbé.

A TASZ vagy a 444 munkája magáért beszél. 

Reménykedtek, hogy a kiadó és Zuschlág hiteltelenítése miatt kisebbet fog robbani a Fidesz választási bombája?

Igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszunepe.blog.hu/api/trackback/id/tr305850848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása