HTML

Bosszú Népe

Függetlenek. Mindig mindenhez értenek. És újságot írnak. Őket kérdezzük!

Friss topikok

Címkék

Kukac és narancs

2014.01.21. 23:37 Bosszú Népe

Kedves Mariann, mi nem stimmel?

Valami egész biztosan. Nemzeti kukac, hangout meg együttszavalás? Ilyen is csak a NER-ben van!

Na de tényleg, az zavar, hogy iskolások együtt szavalják a Himnuszt a Magyar Kultúra Napján?

Visszautasítom a kirekesztő utalást. Senki nem lesz nagyobb magyar attól, hogy a Google-n keresztül szaval egy miniszterelnöki megbízott felhívására. A kultúra napját joga van mindenkinek úgy ünnepelni, ahogy akarja, a Fidesz rátelepszik az ünnepre és megpróbálja kisajítani.

Nincs semmi kötelező, ez egy lehetőség, ahogy az országban szinte minden múzeum, színház, kultúrház, önkormányzat, kulturális intézmény szervez ünnepséget, programot a napokban.

Magyarországon több százezer gyerek éhezik, ma is. Ameddig ez lehetséges egy EU tagállamban, addig minden ilyesmi marketingkiadás -és ne féljünk, ez nem volt olcsó- nem hogy felesleges, bűn is. Youtubera van pénz, ételre meg nincs? Hogy van ez?

Ne költsön a magyar állam a magyar kultúrára?

Ha a Fidesz-KDNP kormány a kultúrára akart volna költeni, akkor megtette volna. Milliárdokat vontak el a kultúra finanszírozásából, művészek kényszerülnek arra, hogy dolgozzanak, gyakran külföldön. Ez semmi más, csak egy olcsó propagandafogás, iskolások agymosása, az adófizetők pénzén.

Mi a bajod a modern internetes technika használatával? A magyar egy szétszórt nemzet, Vancouvertől Székelyudvarhelyig élnek magyarok, az internet segítségével együtt élhetik át ezt a napot.

Ameddig a miniszterelnök büszke rá, hogy a számítógépet se tudja bekapcsolni és nincs mobiltelefonja, addig ne jöjjenek nekem a technikával. Ráadásul semmit nem tettek a digitális esélyegyenlőség megteremtéséért, a hátrányos helyzetű, közmunkára kényszerített tömegeknek esélyük sincs youtubeozással meg hangouttal tölteni az időt.

Miért nem lehet a program logója egy babérkoszorúban lévő kukac, és miért nem lehet a banner hátterén a Nemzeti Múzeum?

A babérkoszorú abszurd. A Nemzeti Múzeum el se készült Kölcsey életében.

Idéznénk a Wikipediát: "Ettől kezdve a Nemzeti Múzeum épülete nem csupán a legfontosabb nemzeti gyűjtemény befogadóhelye, hanem a nemzeti szabadság jelképe is. Ezt a jelképiséget fejezi ki, hogy nemzeti ünnepünkön a központi állami megemlékezést évről évre a múzeum előtt tartjuk." Biztos, hogy csak Kölcsey életében átadott épület szerepelhet egy ilyen oldal fejlécében?

Ez semmire nem érv.

Ha rajtad múlna, te betiltanád a Magyar Kultúra Napját?

Igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszunepe.blog.hu/api/trackback/id/tr555774401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása